Βασιλικό καβούρι, μάνγκο κούλις Ριβιέρα και κόκκινα κρεμμύδια

 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
• 4 καβούρια (180 γρ. πόδια) βρασμένα σε κουρ μπουγιόν (αρωματικός ζωμός ψαριού)
• 100 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 2 πορτοκάλια
• 1 ώριμο μάνγκο
• 1 αγγουράκι
• 1 κρεμμύδι κόκκινο ξερό
• 1 κουτ. τσαγιού πρασουλίδα ψιλοκομμένη
• 1 φρούτο του πάθους
• αλάτι, πιπέρι
• φέτες αποξηραμένου κουμ κουάτ
• σκόνη αποξηραμένου πορτοκαλιού
• διάφορα φύλλα από αγριόχορτα
• πρασουλίδα
• γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόψτε το κέλυφος από τα καβούρια κατά μήκος με ένα ψαλίδι. Αφαιρέστε τη σάρκα, κόψτε την σε μικρά κομμάτια και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
2. Για να φτιάξετε την μάνγκο κούλις (σάλτσα), στύψτε τα πορτοκάλια. Στραγγίξτε για να μείνει ο χυμός. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από το ένα τέταρτο του μάνγκο.
3. Κόψτε σε ζαράκια το υπόλοιπο μάνγκο, το αγγουράκι και το ξερό κρεμμύδι. Αναμίξτε τα και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τις πρασουλίδες, επίσης κομμένες σε ζαράκια. Προσθέστε το εσωτερικό των φρούτων του πάθους. Ανακατέψτε και διατηρήστε το μείγμα κρύο.
4. Για να σερβίρετε, τοποθετήσατε στο πιάτο τα κομμάτια από καβούρι, τη σάλτσα Ριβιέρα και το μάνγκο κούλις στην μια άκρη του.
5. Διακοσμήστε μια φάσα του πιάτου με σκόνη αποξηραμένου πορτοκαλιού, σταγόνες ελαιόλαδου, κουμ κουάτ, αγριόχορτα, γλυκάνισο και πρασουλίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου